Vabilo na delavnico I Liq Chuan

Vabilo na delavnico
Društvo za kitajske veščine gibanja Taiji-Voda organizira 3-urno praktično delavnico
UVOD V BORILNO VEŠČINO ZAVEDANJA I LIQ CHUAN
z Mladenom Dakićem, ILC inštruktorjem 1. stopnje in učencem 3. stopnje
LOKACIJA
Kranj, Slovenski trg 5, Prana joga center
TERMIN
Nedelja, 19. november 2017, ob 16:00 – 19:00
PROGRAM
* struktura sistema I Liq Chuan
* metoda nevtralnosti
* kako pristopiti k treningu
* stopnje sproščenosti
* postavitev telesa
* naravna mehanika gibanja
* vrtljive roke, krožno gibanje kolkov in lahka stopala
* kvaliteta na točki kontakta
* borbene strategije
* primeri aplikacij, navezava na začetne figure Yang/Chen Taijiquan form
POTEK DELAVNICE
* I Liq Chuan ogrevalne vaje
* I Liq Chuan raztegovalne vaje (neigong)
* I Liq Chuan solo vaje na mestu in v prostoru
* I Liq Chuan vaje v dvoje
O I LIQ CHUANU
Je notranja borilna veščina zavedanja, katere glavna metoda je nevtralnost, osrediščenost. Ko si nevtralen, si prilagodljiv in pripravljen. Filozofijo črpa iz daoizma in zen budizma. Cilj vadbe zasleduje doseganje štirih nivojev: nevtralen um, nevtralno telo, nevtralen dotik, nevtralna pot. Veščina ne bazira na tehnikah, temveč na spoznavi in uporabi naravnih principov. Varuh in nosilec linije je veliki mojster Chin Fan Siong, znan kot Sam Chin. Živi v New Yorku, v Sloveniji je bil do sedaj 4x. Uradna spletna stran www.iliqchuan.com
UČITELJ
Mladen Dakić se z borilnimi veščinami ukvarja več kot 20 let.  Začel je z boksom, nato pa dvanajst let treniral Yang Taijiquan in Chen Taijiquan po liniji Chen Xiaowanga in njegovega najstarejšega sina Chen Juna. Notranje kitajske borilne veščine se je učil od različnih mojstrov in učiteljev po celem svetu, od Kitajske, Rusije, Nizozemske do Nemčije, Velike Britanije, Avstrije, Slovaške in Hrvaške. Leta 2012 je na Dunaju srečal velikega mojstra Sam China in njegovo veščino I Liq Chuan. Prvič v življenju je spoznal mojstra, ki je sposoben notranje principe jasno razložiti in ponuditi korake, kako jih osvojiti tudi, če nimaš dostopa do učitelja v svoji bližini. Takrat je pustil Taijiquan in se popolnoma posvetil I Liq Chuanu. Ima naziv inštruktor 1. nivoja in študent 3. nivoja, njegov učitelj je Sam Chin. Samoobrambo in samozdravljenje poučuje zadnjih deset let. Njegov moto je, da je veličina v tem, kolikim pomagaš, ne koliko jih premagaš.
PRIMERNOST
Delavnica je odprta za vse udeležence, ne glede na predhodne izkušnje, starost, spol in psihofizično pripravljenost.
 
CENA
20 EUR, plača se na licu mesta
REGISTRACIJA
Na delavnico se prijaviš s poslanim emailom na mladen@taiji-voda.com ali klicem/smsom na 041 781 206. Število prostih mest je omejeno.
Dobrodošla, dobrodošel. Pridi in začuti razliko.
Mladen Dakić
Društvo Taiji-Voda, razvoj giba, diha in uma
Gsm: 041 781 206
Spletna stran: www.taiji-voda.com
YouTube kanal: taiji-voda
Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

I Liq Quan, novembra 2017 v Ljubljani

You are kindly invited to join a series of Zhong Xin Dao – I Liq Chuan workshops in Ljubljana, Slovenia under topic
BALANCED BODY STRUCTURE AND INTERNAL POWER
with Katya Shestakova, instructor level 2, from Saint Petersburg, Russia
Location: 
Slovenia, Ljubljana, Roska 2, High School of Economics
Time: 
2017, Thursday, November 23 – Saturday, November 25
Schedule:
Thursday, Nov 23rd
18.00 – 21.00: Structure, Relaxation, Energy
Friday, Nov 24th
18.00 – 21.00: Movement Unification
Saturday, Nov 25th
10.00 – 13.00, 14.30 – 17.30: Five Elements and Body Balance 
Bio
Katya Shestakova is a level 2 instructor and student level 6 from St. Petersburg, Russia. Teaches I Liq Chuan since 2009. She is a founder of a I Liq Chuan school in Saint Petersburg, where she runs classes for students and instructors. She is gold medalist of wushu Championships of Russia and Europe. Katya is graduated clinical psychologist and fluent in English. She also teaches classes of yoga, yoga on board, qigong and meditation.
Video
Check Katya’s clear explanation and precise demonstration at her workshop in New York.
Quote
“Before I started to practice ILC, I was already a champion in the Chen Taijiquan. When I crossed my hands with I Liq Chuan master Alex Skalozub, I could not do anything! That impressed me so much that I moved out of Taijiquan and began to practice ILC very intensively.” Katya Shestakova
 
About I Liq Chuan
I Liq Chuan is a martial art of awareness recognising Nature as it is. In the heart of the learning process is the neutral mind, neutral body, neutral touch and ultimately neutral path. When you are neutral, you are in the present moment, ready and able to change with change. Like water. Based on Dao and Zen philosophy, it allows practitioner to observe and realise natural laws of body mechanics and mind. It opens all your senses so you can better feel yourself and others. I Liq Chuan develops high degree of inner power through solo and partner training in a soft and relaxed way. It leads practitioners systematically to more happier, healthier and self-confident life.
Prices
Thursday: 30 EUR
Friday: 30 EUR
Saturday: 50 EUR
All days: 90 EUR
I Liq Chuan members: 10% discount
Warmly welcome to join us at this insightful opportunity. Discover and feel the internal power of balanced body. No fear, just clarity and readiness.
Enjoy the day and hopefully see you at the workshops.
Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

I LIQ CHUAN delavnice, april 2017

Mladen je posredoval tole vabilo za delavnice v Ljubljani in Zagrebu. Vabljeni k udeležbi ali vsaj obisku njegove prenovljene spletne strani.

Luka

___

You are kindly invited to join I Liq Chuan – Zhong Xin Dao workshops with Grandmaster Sam Chin.

SLOVENIA, LJUBLJANA
April 5-6, 2017
Location: Roska 2, High School of Economics, top floor (mansarda)
Contact: Mladen Dakic, mladen.dakic@iliqchuan.com
Five Qualities of Movement Unification
Wednesday, April 5, 6pm-9pm
Five qualities of movement unification are foundation to make any movement. These qualities are:
1) Absorb / Project
2) Open / Close
3) Condense / Expand
4) Concave / Convex
5) Three Dimensional Planes (Horizontal, Frontal, Sagittal)
Solo exercises. Suitable for beginners and advanced students.
Price: 50 EUR / ILC members 40 EUR
Sticky Hands
Thursday, April 6, 6pm-9pm
Sticky hands is to develop sensitiveness on the point of contact with your opponent. So that you may apply the appropriate actions and reactions and penetrate the opponent’s defence. This exercise (like push hands) is also to feel how to maintain stability in order to generate power and recognise how to off balance your opponent.
Partner exercises. Suitable for beginners and advanced students.
Price: 50 EUR / ILC members 40 EUR
– –
CROATIA, ZAGREB
April 8-10, 2017
Location: Trg Marsala Tita 6A, Lado – Folklorni Ansambl
Contact: Jasminko Miklec, taijiquan.hr@gmail.com
Weekend Workshop
Saturday, April 8: 1.30pm-4pm; 5pm-7.30pm
Sunday, April 9: 10am-12.30pm; 2:30pm-5pm
Program: TBA
Price: 50 EUR per day / ILC members 40 EUR
Evening Workshop
Monday, April 10, 6.30pm-9pm
Program: TBA
Price: 25 EUR / ILC members 20 EUR
Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar z Oscarjem – maj 2016

Z veseljem vas obveščam, da bo konec maja v Kranju znova možno vaditi qigong in taijiquan z odličnim učiteljem – Oscar Muñoz Galeano bo vodil tri večerne vadbe:

 • sreda, 25. 5. 2016 (18.00 – 21.00) – Osem brokatov. To je znameniti set qigong vaj. Vadba je primerna za vse ne glede na predznanje kitajskih gibalnih veščin, nudijo pa poglobljen uvid v gibanje dantiana tudi za najnaprednejše.
 • četrtek, 26. 5. 2016 (18.00 – 21.00) – Lohan. Ta qigong krepi in razteza telo v značilnih spiralnih gibih. Gre za dokaj zahtevno zaporedje, tako po dolžini kot po težavnosti posameznih figur, zato je zeželeno vsaj približno poznavanje figur.
 • petek, 27. 5. 2016 (18.00 – 21.00) – Taijiquan. Vadili bomo zaključni del stare forme chen sloga taijiquan (laojia yilu). Zaželeno je vsaj osnovno poznavanje forme in osnovnih principov gibanja v chen slogu taijiquana.

Vadba bo potekala v Srednji tehniški šoli Kranj, to je poleg športne dvorane Zlato polje (Kidričeva 55).

Cena vadbe je 30 € za 3-urni trening, 55 € za dve vadbi in 75 € za celotni paket treh večernih vadb. Vadnino lahko poravnate z gotovino na vadbi ali jo nakažete z bančnim nakazilom pred pričetkom seminarja.

Prosimo, da se zberete 10-15 minut pred pričetkom, da boste imeli dovolj časa za pripravo in da bomo lahko začeli točno. Vadba bo potekala v avli, zato potrebujete copate za notranjo vadbo, lahko pa vadite tudi bosi. S seboj imejte lahka in udobna oblačila in pijačo za med odmori.

Za vse dodatne informacije mi pišite ali me pokličite na 031 707 914. Se vidimo!
Luka

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar chen taijiquan z Chenom Ziqiangom – marec 2016

Biljana in Dragan znova organizirata seminar chen sloga taijiquana z mojstrom Chenom Ziqiangom, ključnim učiteljem v Chen vasi na Kitajskem, sicer nečakom velemojstra Chena Xiaowanga. Seminar bo potekal od 12. do 14. marca, teme pa bodo stara (lao jia) in nova forma (xin jia) ter forma z mečem. V torek, 15. marca, pa bo mojster tudi predaval o taijiquanu. Več informacij tule (PDF).

Vabljeni!

Chen Ziqiang

Chen Ziqiang

 

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar I Liq Quan – marec 2016

Mladen in ostali navdušenci nad veščino I Liq Quan ponovno organizirajo seminar z varuhom te veščine, mojstrom Samom Chinom. Ker bo ta čas v tujini, se delavnice žal spet ne bom mogel udeležiti, očitno pa gre za dobro stvar, zato vam priporočam udeležbo. Vse informacije so na voljo na spletni strani.

Iz vabila:

I Liq Chuan dobesedno pomeni borilna veščina uma in telesa. Modrost črpa iz filozofije daoizma in zen budizma. Je kungfu sistem s poudarkom na razvoju notranje moči skozi prisotnost uma in celostno zavedanje. 

V dveh dneh bodo predstavljeni, demonstrirani in vadeni temeljni principi gibanja s partnerjem skozi koncept vrtečih rok (spinning hands); ta metoda velja za eno od posebnosti borilne veščine zavedanja I Liq Chuan.

Delavnica: temeljni principi veščine I Liq Chuan v praksi – meditacija, samostojne vaje, vaje v dvoje

Delavnica bo v soboto in nedeljo, 5. in 6. marca 2016, od 11.00 do 18.00 ure.

 

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar taiji in qigong z Oscarjem, 27.-29.10.2015

Konec oktobra bo v Kranju znova možno vaditi qigong in taijiquan z odličnim učiteljem – Oscar Muñoz Galeano bo vodil tri večerne vadbe:

 • torek, 27. 10. 2015 (18.30 – 21.30) – Osem brokatov. Znameniti set qigong vaj bo v Kranju poučeval prvič, vadba je primerna za vse ne glede na predznanje kitajskih gibalnih veščin.
 • sreda, 28. 10. 2015 (18.30 – 21.30) – Lohan. Gre za dokaj zahtevno zaporedje, tako po dolžini kot po težavnosti posameznih figur. Ta qigong krepi in razteza telo v značilnih spiralnih gibih. Zeželeno je vsaj približno poznavanje figur. Vsi ste lepo vabljeni na osvežitveno vadbo Lohana v soboto, 17. 10. (glej spodaj)***.
 • četrtek, 29. 10. 2015 (18.30 – 21.30) – Taijiquan. Vadili bomo zaključni del stare forme chen sloga taijiquan (laojia yilu). Zaželeno je poznavanje prvega dela forme in osnovnih principov gibanja v chen slogu taijiquana.

Vadba bo potekala v športni dvorani Zlato polje poleg Fakultete za organizacijske vede, vsakokrat od 18.30 – 21.30. Prosimo, da se zberete 10-15 minut pred pričetkom, da boste imeli dovolj časa za pripravo in da bomo lahko začeli točno. Vadba bo potekala v dvorani za aerobiko, zato potrebujete copate za notranjo vadbo, lahko pa vadite tudi bosi. S seboj imejte lahka in udobna oblačila in pijačo za med odmori.

Cena vadbe je 30 € za 3-urni trening, 55 € za dve vadbi in 75 € za celotni paket treh večernih vadb. Vadnino lahko poravnate z gotovino na vadbi ali jo nakažete z bančnim nakazilom pred pričetkom seminarja.

Za vse dodatne informacije mi pišite ali me pokličite na 031 707 914.

single whip2

 

 

 

 

 

*** Da bi se na vadbo z Oscarjem bolje pripravili, bomo v soboto, 17. 10., pripravili skupno vadbo. Potekala bo v prostorih centra Pranajoga od 9.00 do 12.00. V treh urah bomo ponovili celotno zaporedje forme Lohan. Cena vadbe je 10 eur. Vabljeni!

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar z Oscarjem, 26. – 28. maj 2015

single whip2

 

Bliža se dolgo napovedovani seminar z Oscarjem, ki zdaj že redno prihaja v Kranj poučevati Lohan qigong in osnove Chen sloga taijiquana.

Vadba bo potekala med tednom zvečer, zato bodo te tri dni odpadli vsi običajni treningi (tudi dopoldanski). Tule je natančnejši urnik in cenik delavnic:

 • torek, 26.5. od 18.30 do 21.30 – osnove taijiquana – dva kroga, navijanje svile
 • sreda, 27.5. od 18.30 do 21.30 – Lohan qigong
 • četrtek, 28.5. od 18.30 d0 21.30 – stara forma chen sloga, 3. del

Cena posamezne delavnice (3 h) je 30 EUR. Cena dveh delavnic je 55 EUR, vseh treh pa 70 EUR.

Delavnice bodo potekale v Kranju v prostorih nekdanjega Kina Storžič poleg naših običajnih vadbenih prostorov (Slovenski trg 7 – dobimo se 10 minut pred pričetkom vadbe in gremo skupaj v dvorano, vhod vanjo je ob šanku lokala v avli kompleksa). Parkiranje je možno (nekoliko težavno, a brezplačno po 18. uri) v neposredni okolici dvorane.

Lepo vabljeni!

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Semina Chen Ziqiang: Ljubljana, 6. – 10. maj

Biljana in Dragan vabita na seminar s Chenom Ziqiangom, ki bo med 6. in 10. majem v Ljubljani.

Poleg vadbe stare forme in meča bodo pripravili tudi predavanje z naslovom “Zgodovina in filozofija/principi Chen taijiquana” (sreda, 6. maj 2015, ob 18.00 v Knjižnici Bežigrad, Einspielerjeva 1, Ljubljana; vstopnina 7 eur).

Več informacij tule.

Chen Ziqiang

Chen Ziqiang

 

 

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Mesec tajvanske kulture, treningi z mojstrom Zengom

Žiga Tršar (Taijiquan Institute) organizira, napoveduje in vabi:

Mojster Zeng Xiangbo in ekipa Tajvancev prihaja 9. aprila v Evropo.

Seminarji bodo trije:

 • 11. – 12. aprila v Zagrebu,
 • 18. – 19. aprila v Ljubljani in
 • 25. – 26. aprila v Osijeku.
 • Verjetno bomo na kratkih enodnevnih seminarjih tudi v Splitu, Udinah, Dunaju in (nenazadnje) Idriji.

Ekipa se vrača na Tajvan 23. aprila, mojster Zeng pa ostane vse do 6. maja. Vmes med vsem pa, seveda, redni treningi za najbolj goreče privržence.

V Ljubljani bodo 15. aprila otvorili Mesec tajvanske kulture. Sledili bodo nori gongfu filmi v Kinoteki, ekskluzivna predavanja o Tajvanu, prestižna fotografska razstava v Slovenskem etnografskem muzeju, uho božajoč klavirski jazz koncert, vmes nekje pa požrtija z gastronomsko ekstravaganco okusov s Tajvana.

O vsem boste natančno obveščeni na facebook strani taijiquan institute, vsekakor pa so zadeve vredne ogleda – tako treningi kot tudi spremljajoči kulturni program. Za motivacijo je tule slikca lanskoletne ekipe dobrodušnih tajvanskih borcev. Jaz bom tam, pridete?

IMG_3701

Pripis (24. 3.) Znani so datumi in ceniki treningov in seminarjev (med njimi tudi “Kako pridobiti super moč v borilnih veščinah”) ter kulturni program meseca tajvanske kulture. Vljudno vabljeni!

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar