I LIQ CHUAN delavnice, april 2017

Mladen je posredoval tole vabilo za delavnice v Ljubljani in Zagrebu. Vabljeni k udeležbi ali vsaj obisku njegove prenovljene spletne strani.

Luka

___

You are kindly invited to join I Liq Chuan – Zhong Xin Dao workshops with Grandmaster Sam Chin.

SLOVENIA, LJUBLJANA
April 5-6, 2017
Location: Roska 2, High School of Economics, top floor (mansarda)
Contact: Mladen Dakic, mladen.dakic@iliqchuan.com
Five Qualities of Movement Unification
Wednesday, April 5, 6pm-9pm
Five qualities of movement unification are foundation to make any movement. These qualities are:
1) Absorb / Project
2) Open / Close
3) Condense / Expand
4) Concave / Convex
5) Three Dimensional Planes (Horizontal, Frontal, Sagittal)
Solo exercises. Suitable for beginners and advanced students.
Price: 50 EUR / ILC members 40 EUR
Sticky Hands
Thursday, April 6, 6pm-9pm
Sticky hands is to develop sensitiveness on the point of contact with your opponent. So that you may apply the appropriate actions and reactions and penetrate the opponent’s defence. This exercise (like push hands) is also to feel how to maintain stability in order to generate power and recognise how to off balance your opponent.
Partner exercises. Suitable for beginners and advanced students.
Price: 50 EUR / ILC members 40 EUR
– –
CROATIA, ZAGREB
April 8-10, 2017
Location: Trg Marsala Tita 6A, Lado – Folklorni Ansambl
Contact: Jasminko Miklec, taijiquan.hr@gmail.com
Weekend Workshop
Saturday, April 8: 1.30pm-4pm; 5pm-7.30pm
Sunday, April 9: 10am-12.30pm; 2:30pm-5pm
Program: TBA
Price: 50 EUR per day / ILC members 40 EUR
Evening Workshop
Monday, April 10, 6.30pm-9pm
Program: TBA
Price: 25 EUR / ILC members 20 EUR
Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar z Oscarjem – maj 2016

Z veseljem vas obveščam, da bo konec maja v Kranju znova možno vaditi qigong in taijiquan z odličnim učiteljem – Oscar Muñoz Galeano bo vodil tri večerne vadbe:

 • sreda, 25. 5. 2016 (18.00 – 21.00) – Osem brokatov. To je znameniti set qigong vaj. Vadba je primerna za vse ne glede na predznanje kitajskih gibalnih veščin, nudijo pa poglobljen uvid v gibanje dantiana tudi za najnaprednejše.
 • četrtek, 26. 5. 2016 (18.00 – 21.00) – Lohan. Ta qigong krepi in razteza telo v značilnih spiralnih gibih. Gre za dokaj zahtevno zaporedje, tako po dolžini kot po težavnosti posameznih figur, zato je zeželeno vsaj približno poznavanje figur.
 • petek, 27. 5. 2016 (18.00 – 21.00) – Taijiquan. Vadili bomo zaključni del stare forme chen sloga taijiquan (laojia yilu). Zaželeno je vsaj osnovno poznavanje forme in osnovnih principov gibanja v chen slogu taijiquana.

Vadba bo potekala v Srednji tehniški šoli Kranj, to je poleg športne dvorane Zlato polje (Kidričeva 55).

Cena vadbe je 30 € za 3-urni trening, 55 € za dve vadbi in 75 € za celotni paket treh večernih vadb. Vadnino lahko poravnate z gotovino na vadbi ali jo nakažete z bančnim nakazilom pred pričetkom seminarja.

Prosimo, da se zberete 10-15 minut pred pričetkom, da boste imeli dovolj časa za pripravo in da bomo lahko začeli točno. Vadba bo potekala v avli, zato potrebujete copate za notranjo vadbo, lahko pa vadite tudi bosi. S seboj imejte lahka in udobna oblačila in pijačo za med odmori.

Za vse dodatne informacije mi pišite ali me pokličite na 031 707 914. Se vidimo!
Luka

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar chen taijiquan z Chenom Ziqiangom – marec 2016

Biljana in Dragan znova organizirata seminar chen sloga taijiquana z mojstrom Chenom Ziqiangom, ključnim učiteljem v Chen vasi na Kitajskem, sicer nečakom velemojstra Chena Xiaowanga. Seminar bo potekal od 12. do 14. marca, teme pa bodo stara (lao jia) in nova forma (xin jia) ter forma z mečem. V torek, 15. marca, pa bo mojster tudi predaval o taijiquanu. Več informacij tule (PDF).

Vabljeni!

Chen Ziqiang

Chen Ziqiang

 

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar I Liq Quan – marec 2016

Mladen in ostali navdušenci nad veščino I Liq Quan ponovno organizirajo seminar z varuhom te veščine, mojstrom Samom Chinom. Ker bo ta čas v tujini, se delavnice žal spet ne bom mogel udeležiti, očitno pa gre za dobro stvar, zato vam priporočam udeležbo. Vse informacije so na voljo na spletni strani.

Iz vabila:

I Liq Chuan dobesedno pomeni borilna veščina uma in telesa. Modrost črpa iz filozofije daoizma in zen budizma. Je kungfu sistem s poudarkom na razvoju notranje moči skozi prisotnost uma in celostno zavedanje. 

V dveh dneh bodo predstavljeni, demonstrirani in vadeni temeljni principi gibanja s partnerjem skozi koncept vrtečih rok (spinning hands); ta metoda velja za eno od posebnosti borilne veščine zavedanja I Liq Chuan.

Delavnica: temeljni principi veščine I Liq Chuan v praksi – meditacija, samostojne vaje, vaje v dvoje

Delavnica bo v soboto in nedeljo, 5. in 6. marca 2016, od 11.00 do 18.00 ure.

 

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar taiji in qigong z Oscarjem, 27.-29.10.2015

Konec oktobra bo v Kranju znova možno vaditi qigong in taijiquan z odličnim učiteljem – Oscar Muñoz Galeano bo vodil tri večerne vadbe:

 • torek, 27. 10. 2015 (18.30 – 21.30) – Osem brokatov. Znameniti set qigong vaj bo v Kranju poučeval prvič, vadba je primerna za vse ne glede na predznanje kitajskih gibalnih veščin.
 • sreda, 28. 10. 2015 (18.30 – 21.30) – Lohan. Gre za dokaj zahtevno zaporedje, tako po dolžini kot po težavnosti posameznih figur. Ta qigong krepi in razteza telo v značilnih spiralnih gibih. Zeželeno je vsaj približno poznavanje figur. Vsi ste lepo vabljeni na osvežitveno vadbo Lohana v soboto, 17. 10. (glej spodaj)***.
 • četrtek, 29. 10. 2015 (18.30 – 21.30) – Taijiquan. Vadili bomo zaključni del stare forme chen sloga taijiquan (laojia yilu). Zaželeno je poznavanje prvega dela forme in osnovnih principov gibanja v chen slogu taijiquana.

Vadba bo potekala v športni dvorani Zlato polje poleg Fakultete za organizacijske vede, vsakokrat od 18.30 – 21.30. Prosimo, da se zberete 10-15 minut pred pričetkom, da boste imeli dovolj časa za pripravo in da bomo lahko začeli točno. Vadba bo potekala v dvorani za aerobiko, zato potrebujete copate za notranjo vadbo, lahko pa vadite tudi bosi. S seboj imejte lahka in udobna oblačila in pijačo za med odmori.

Cena vadbe je 30 € za 3-urni trening, 55 € za dve vadbi in 75 € za celotni paket treh večernih vadb. Vadnino lahko poravnate z gotovino na vadbi ali jo nakažete z bančnim nakazilom pred pričetkom seminarja.

Za vse dodatne informacije mi pišite ali me pokličite na 031 707 914.

single whip2

 

 

 

 

 

*** Da bi se na vadbo z Oscarjem bolje pripravili, bomo v soboto, 17. 10., pripravili skupno vadbo. Potekala bo v prostorih centra Pranajoga od 9.00 do 12.00. V treh urah bomo ponovili celotno zaporedje forme Lohan. Cena vadbe je 10 eur. Vabljeni!

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar z Oscarjem, 26. – 28. maj 2015

single whip2

 

Bliža se dolgo napovedovani seminar z Oscarjem, ki zdaj že redno prihaja v Kranj poučevati Lohan qigong in osnove Chen sloga taijiquana.

Vadba bo potekala med tednom zvečer, zato bodo te tri dni odpadli vsi običajni treningi (tudi dopoldanski). Tule je natančnejši urnik in cenik delavnic:

 • torek, 26.5. od 18.30 do 21.30 – osnove taijiquana – dva kroga, navijanje svile
 • sreda, 27.5. od 18.30 do 21.30 – Lohan qigong
 • četrtek, 28.5. od 18.30 d0 21.30 – stara forma chen sloga, 3. del

Cena posamezne delavnice (3 h) je 30 EUR. Cena dveh delavnic je 55 EUR, vseh treh pa 70 EUR.

Delavnice bodo potekale v Kranju v prostorih nekdanjega Kina Storžič poleg naših običajnih vadbenih prostorov (Slovenski trg 7 – dobimo se 10 minut pred pričetkom vadbe in gremo skupaj v dvorano, vhod vanjo je ob šanku lokala v avli kompleksa). Parkiranje je možno (nekoliko težavno, a brezplačno po 18. uri) v neposredni okolici dvorane.

Lepo vabljeni!

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Semina Chen Ziqiang: Ljubljana, 6. – 10. maj

Biljana in Dragan vabita na seminar s Chenom Ziqiangom, ki bo med 6. in 10. majem v Ljubljani.

Poleg vadbe stare forme in meča bodo pripravili tudi predavanje z naslovom “Zgodovina in filozofija/principi Chen taijiquana” (sreda, 6. maj 2015, ob 18.00 v Knjižnici Bežigrad, Einspielerjeva 1, Ljubljana; vstopnina 7 eur).

Več informacij tule.

Chen Ziqiang

Chen Ziqiang

 

 

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Mesec tajvanske kulture, treningi z mojstrom Zengom

Žiga Tršar (Taijiquan Institute) organizira, napoveduje in vabi:

Mojster Zeng Xiangbo in ekipa Tajvancev prihaja 9. aprila v Evropo.

Seminarji bodo trije:

 • 11. – 12. aprila v Zagrebu,
 • 18. – 19. aprila v Ljubljani in
 • 25. – 26. aprila v Osijeku.
 • Verjetno bomo na kratkih enodnevnih seminarjih tudi v Splitu, Udinah, Dunaju in (nenazadnje) Idriji.

Ekipa se vrača na Tajvan 23. aprila, mojster Zeng pa ostane vse do 6. maja. Vmes med vsem pa, seveda, redni treningi za najbolj goreče privržence.

V Ljubljani bodo 15. aprila otvorili Mesec tajvanske kulture. Sledili bodo nori gongfu filmi v Kinoteki, ekskluzivna predavanja o Tajvanu, prestižna fotografska razstava v Slovenskem etnografskem muzeju, uho božajoč klavirski jazz koncert, vmes nekje pa požrtija z gastronomsko ekstravaganco okusov s Tajvana.

O vsem boste natančno obveščeni na facebook strani taijiquan institute, vsekakor pa so zadeve vredne ogleda – tako treningi kot tudi spremljajoči kulturni program. Za motivacijo je tule slikca lanskoletne ekipe dobrodušnih tajvanskih borcev. Jaz bom tam, pridete?

IMG_3701

Pripis (24. 3.) Znani so datumi in ceniki treningov in seminarjev (med njimi tudi “Kako pridobiti super moč v borilnih veščinah”) ter kulturni program meseca tajvanske kulture. Vljudno vabljeni!

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Kitajsko novo leto

novoleto119. februarja se bo začelo kitajsko novo leto. Tokrat v znamenju koze in kozla. Pazite, da na ta dan ne boste pometali, da ne bi slučajno pometli stran sreče za celo prihajajoče leto. Sicer pa pričakujte mirno in srečno leto. Xin nian kuai le!

V sredo, 11. februarja so na Gimnaziji Kranj pripravili praznovanje novega leta in hkrati tudi uradnega odprtja Konfucijeve učilnice v Kranju, ki kot izpostava Konfucijevega inštituta skrbi za širjenje kitajskega jezika in kulture. Dogodka smo se nekateri udeležili kot nastopajoči – v svetlečih (izposojenih) kimonah in z resnimi pogledi smo predstavili dva koščka forme in tako zadostili potrebi po plesni točki, ki ne sme manjkati na nobeni ugledni kulturni prireditvi. Mi smo v dogodku uživali, sploh v nastopih vrtčevskih otrok in pevskemu zboru OŠ Orehek, ki so čudovito zapeli sicer znano kitajsko ljubezensko pesem. Glede na številne čestitke so ostali uživali tudi v naši predstavi. Spodaj foto dokazi, tule pa morda še vedno najdete video vtis (za oboje hvala Beti!).

novoleto2

novoleto3

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar

Seminar z Davidom Gaffneyem, 6. -9. 2. 2014

Posredujem sporočilo Dragana o bližajočem se seminarju chen sloga taijiquan v Ljubljani.

———————————–

Pozdravljeni prijatelji Taijiquana in Qigonga !

Rad bi vas spomnil, da se bliža delavnica oziroma seminar, ki ga bo vodil naš učitelj in prijatelj iz Anglije David Gaffney.

____________________________________________________________________

 Seminar z Davidom Gaffney-jem v Ljubljani, 6. februar –   9. februar 2015

 Program:

 • petek, 6. februar: osnove gibanja v taijiquanu (Jibengong), 18:00 – 21:00
 • sobota, 7. februar: Laojia Yilu (dopoldne in popoldne), 11:00 – 13:30 in 16:00 – 18:30
 • nedelja, 8. februar: Laojia Yilu (dopoldne) in Xinjia Yilu (popoldne), 11:00 – 14:00 in 16:00 – 19:00
 • ponedeljek, 9. februar: Laojia Erlu, 17:00 – 20:00

___________________

Cena:

 • ves seminar 160 EUR,
 • sobota in nedelja 100 EUR,
 • dan vadbe (dopodlanski in popoldanski del) 55 EUR
 • 3 oz 2.5 urni blok 30 EUR

Študentje, upokojenci in brezposelni ter dva ali več ožjih družinskih članov imajo popust.

_____________________________________________________________________

Trening v petek je primeren za vse, ki trenirajo Taijiquan ne glede na stil in formo.

Vadba v soboto in nedeljo dopoldan je primerna za vse, ki trenirajo staro formo ne glede koliko daleč so prišli.

Trening v nedeljo popoldan je za tiste, ki so se prijavili za Planico in kI so že malo delali formo Xinjia.

Ponedeljski trening je za vse, ki so že delali Laojia Erlu in za tiste, ki hodijo na ponedeljske treninge v Šentvidu oziroma če kdo ima voljo da proba to formo.

Vabim vse zainteresirane da načrtujejo svoj čas za udeležbo na delavnici,

Lep pozdrav!

Dragan

030/382255

Objavljeno v Uncategorized | Pusti Komentar