Izjemni dogodek Društva skriti zmaj

Dragan vabi na poseben dogodek, tule pripenjam njegovo izvorno sporočilo.

Pozdravljeni prijatelji Taijiquana!

Sporočam vam, da bomo to soboto, 08.11.2014 imeli PRILOŽNOSTNI TRENING z mojstrom Jian Ruitian-om. Mojster Jian prihaja iz mesta Guangzhou s Kitajske in je star 62 let (zgleda mlajši najmanj za 10 let). Dolga desetletja trenira Wing Chun (borilno veščino, ki jo je ponesel v svet legendarni Bruce Lee). Učitelj mojstra Jiana je bil eden redkih učencev velikega mojstra Wing Chuna Ip Mana. Poleg njega ima mojster Jian tudi duhovnega učitelja, ki je budist in živi že dolga desetletja odmaknjeno na planini na jugu Kitajske.

Z mojstrom Jian-om bomo imeli trening, ker so njihove osnovne vaje  zelo podobne vajam pri Taijiquanu. Veliko trenirajo objemanje drevesa (zhang zhuang) kot temelj borilne veščine. Prav tako veliko trenirajo potiskanje rok (Push Hands ali Tui Shou) ter tehniko Chi Na (vzvodi in prijemi), ki je nadaljevanje potiskanja rok in se izvaja tudi v Taijiquanu. Skratka osnovna in aplikativna stran Taijiquana imata veliko stičnih točk z Wing Chunom. Prav na teh stičnih točkah bi imeli poudarek na treningu. Obenem bi dobili tudi možnost širšega vpogleda v kitajske borilne veščine in si s tem zagotovili širjenje obzorja v svetu borilnih veščin.

Mojster Jian je prvič v Evropi. V Slovenijo je prišel iz čisto drugih razlogov (poslovnih). Splet okoliščin nam ga je pripeljal na pot, tako nam je dana izjemna možnost in priložnost, da izkoristimo njegovo prisotnost za trening dveh pomembnih elementov, ki sta nujna v vseh borilnih veščinah.    

Trening bo v soboto 08.11.2014 od 10:00 do 13:00 ure na OŠ Franca Rozmana-Staneta, Prušnikova ulica 85, Ljubljana-Šentvid.
Prispevek za trening je 25 evrov na osebo.

Prosim, če lahko sporočite svojo udeležbo, čeprav predhodna najava ni nujna. Prav tako lahko na trening pripeljete svoje prijatelje ali znance, ki morebiti trenirajo kakšno drugo borilno veščino.
VSI STE DOBRODOŠLI.
Lep pozdrav !

Dragan
030/382255

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja