Meta PHoDcast

metincaj-PHoDcast-2Nekateri morda že veste, drugim si upam na glas povedati zdaj: želim delati tudi kot znanstveni novinar in svoj prvi projekt na ogled postavljam že sedaj. Imenuje se Meta PHoDcast in domuje na uveljavljenem spletnem portalu Metina lista. In seveda takoj vidite, da gre za resen projekt, ker imamo originalen logotip. :)

V spletnih avdio pogovorih (podcastu) bodo nastopali doktorski študentje (PhD) tik pred zagovorom doktorata. V tej sezoni od 2. oktobra 2014 bomo pripravili trideset 20-minutnih pogovorov z raziskovalci vseh področij znanosti in z različnih univerz in inštitutov. Maja 2015 bomo z intervjuvanci izdali knjigo, v kateri bodo intervjuvanci vsak s svojega gledišča odgovarjali na isto vprašanje z namenom navdihovanja in popularizacije znanosti.

Slovenska znanost ne navdihuje (dovolj), ker o njej preprosto premalo vemo, in to pravim s pozicije (do nedavnega) profesionalnega znanstvenika. Z avdio intervjuji predstavljamo javnosti mlade raziskovalce, ki delajo zanimive in neslutene stvari v javno dobro (in z javnim denarjem) v relativni osamljenosti in neprepoznavnosti. Projekt omogoča, da slovenska znanstvena ustvarjalnost še večkrat preseže suhoparne in dostikrat povsem nerazumljive “zanimivosti in novice” na obskurnih spletnih straneh faksov in inštitutov. In tako navduši ljudi.

Navdušite se tudi vi: preberite o ideji projekta, potem pa brezplačno poslušajte intervjuje:

Vabljeni k poslušanju!

Ta vnos je bil objavljen v Branje, Razvedrilo, Zanimivosti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja