Oscar v Ljubljani, september 2013

Tole so zadnje informacije organizatorja:

PROGRAM PO DNEVIH
16. 9. PONEDELJEK
OSNOVE QIGONGA IN TAIJIQUANA 19:00 – 22:00

V izboru osnovnih Qigong vaj bosta predstavljeni osnovni energiji »gravitacije« in »namena«, kako ju občutiti ter ključen moment spremembe polarnosti energije v telesu. To je odločilno za razumevanje, pravilno izvajanje in učinkovitost gibanja znotraj mehkih kitajskih veščin samozdravljenja in samoobrambe. Osnove Taijiquana, ki izhajajo iz tehnike »navijanja svile« na mestu, bodo izvedene iz dveh osnovnih krogov in postopoma sistematično razvite do gibanja v prostoru. Skozi osnovne vaje iz Qigonga in Taijiquana bodo jasno posredovane povezave med veščinama in jedrnato demonstrirani temeljni koncepti Qi, Yin in Yang.
17. 9. TOREK
QIGONG FORMA 8 KOSOV BROKATA  19:00 – 22:00

Set osmih učinkovitih vaj, ki velja za tradicionalno klasiko zdravilnih Qigong metod za ustvarjanje notranjega eliksirja dolgoživosti. Forma temelji na raztegovalnih vajah, ki podaljšujejo mišice in kite ter stimulirajo meridiane in notranje organe. Vse gibanje se izvaja mirno tekoče. Primerno za začetnike in vse, ki želijo globlji vpogled v to formo. Vaje imajo poudarek na krepitvi pljuč in ledvic (reševanje problema mrzlih okončin), revitalizirajo hrbtenico in odpravljajo blokade v predelu vratu. Predstavlja odlično osnovo za naprednejše Qigong forme in umirjeno dopolnilno vadbo za druge športe.
18. 9. SREDA
QIGONG FORMA 18 BUDINIH DLANI (ANIMAL FORM) 1/2 forme  19:00 – 22:00

Naprednejši in fizično zahtevnejši set 18 Qigong vaj, preko katerega se učimo uporabe aktivne (Yang) in pasivne (Yin) faze giba v ekstremih. Glavna značilnost te forme je spiralno gibanje energije v telesu. Primerno za tiste, ki bi radi zakorakali globlje v Qigong, izkušene praktikante notranjih in ostalih borilnih veščin, plesalce, igralce in profesionalne športnike. V sredo si bomo pogledali prvo polovico forme.
19. 9. ČETRTEK
QIGONG FORMA 18 BUDINIH DLANI (ANIMAL FORM) 2/2 forme  19:00 – 22:00

V četrtek bomo spoznali drugo polovice forme, ki se neposredno prevaja kot »veščina razsvetljenih«. Kreiral in poučeval jo je indijski menih Bodhidharma (Da Mo), ki je v 6. stoletju osnoval Chan (Zen) budizem. Kot protiutež dolgim seansam meditacije – sedenja v zazenu, je razvil set vaj, ki vključujejo 18 osnovnih tehnik, gibov ali »rok«. Forma črpa gibanje iz tradicionalne indijske joge, plesnih form, borilnih veščin tistega časa in posnemanjem živalskih gibov zmaja, tigra, leoparda, kače in žerjava.
LOKACIJA
Ljubljana, Roška cesta 2, Srednja ekonomska šola Ljubljana, mansarda (pot na šoli bo ustrezno označena – samo po stopnicah navzgor, dokler gre :-)
PARKIRANJE
Parkirišče pred šolo, z avtom dostop s Poljanske ceste (ne se ustrašit, da ste zgrešili – dejansko se do šole pripeljete na koncu po makadamu – “old school” :-)
Za ilustrativne napotke glej priponki.
PRISPEVEK (Vaša investicija v zdravje)
1 delavnica – 35 EUR
2 delavnici – 68 EUR
3 delavnice – 99 EUR
Vse 4 delavnice – 128 EUR
PRIJAVE
po elektronski poti na taijivoda@yahoo.com ali preko telefona na 041 781 206
ORGANIZATOR

 

Dostop do brezplačnega parkirišča

Ta vnos je bil objavljen v Seminarji. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja