Urnik 2013/14

Taijiquan in qigong sta kitajski veščini gibanja. Pridevek kitajski je dokaj odveč: v dobrih dveh desetjih, odkar sta ti veščini prisotni v slovenskem prostoru, smo ugotovili, da Slovenci ti veščini lahko povsem dobro razumemo, sprejmemo in izvajamo, pa čeprav z zahodnjaškimi obrvmi in brez kimon. Ključno je gibanje, ki je sproščeno, mehko in nenasilno, edino sprejemljivo za vsa obdobja življenja. In je veščina. To jasno opominja na pomen stalnega učenja in vadbe, ki mora preseči zgolj intelektualno razumevanje, ampak naj postane aktiven del vsakdana. Zato vabljeni, da jeseni spet začnemo.

Z redno vadbo v šolskem letu 2013/2014 bomo pričeli v ponedeljek, 23. septembra 2013. Vadba bo tako kot lansko leto potekala v centru Pranajoga, ki se nahaja v prostorih nekdanjega splošnega oddelka kranjske knjižnice (Slovenski trg 5, Kranj). Vadili bomo vsak ponedeljek in četrtek:

  • 18.00 – 19.00 – Qigong; vadba po sistemu Sheng Zhen Gong, gibanje sede in v stoječem položaju. Letos bomo obravnavali nove gibe, zato bo vadba čisto sveža tudi za tiste, ki ta qigong že poznajo, kljub temu pa je primerna tudi za čiste začetnike. Če bo dovolj zanimanja, bomo organizirali še dodatno skupino in dodatni (dopoldanski?) termin.

  • 19.00 – 20.30 – Taijiquan I; skupina za začetnike, ki še ne poznajo vsaj polovice prve stare forme sistema Chen. Vadba je po koreografiji in fizično nekoliko zahtevnejša od qigonga, dopolnjevali pa jo bomo tudi z gibanjem v dvoje.

  • 20.30 – 22.00 – Taijiquan II: skupina za nadaljevalce, ki so se s Chen taijiquanom že srečali. Vadili bomo formo, gibanje v dvoje in še kaj.

Tudi finančni režim je enak kot lani: vsakdo lahko vadbo obiskuje dva tedna brezplačno, potem pa sta dve možnosti: tromesečna in letna članarina (do konca šole junija 2014). Do znižane cene so upravičeni upokojenci, nezaposleni in družine. Člani s plačano članarino za taijiquan lahko obiskujejo vadbo qigonga brezplačno. Cene so v evrih, vadnino lahko poravnate v gotovini na tečaju (račun prejmete na naslednji vadbi) ali pa preko bančnega nakazila do junija 2014. Seveda je možno plačilo na obroke, pri čemer število in višino obrokov določite sami.

 

1. 3. 2014 SPREMEMBA Vadba qigonga bo odslej potekala ob ponedeljkih in četrtkih po uro in pol (18.00 – 19.30), začetna vadba taijiquana pa po eno uro (19.30 – 20.30). Skupina za nadaljevalce ostaja nespremenjena, prav tako pa cena vadbe za vse skupine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja