Urnik 2014/2015

Vadba bo potekala od 15. 9. 2014 do 25. 6. 2015.

V tem obdobju bo vadba tudi v času tedenskih šolskih počitnic razen na dela proste praznične dni. V času poletnih šolskih počitnic bomo vadbo organizirali v omejenem obsegu po dogovoru. Vadba poteka v prostorih Pranajoga studia na Slovenskem trgu 5 v Kranju (v nekdanjih prostorih splošne knjižnice v kompleksu Storžič). zemljevid 

 

Urnik

Urnik se lahko malenkostno še spremeni do konca oktobra v odvisnosti od nastalih skupin.

Urnik za sezono 2014/2015 - posodobitev 18. 10. 2014.

Urnik za sezono 2014/2015 – posodobitev 18. 10. 2014.

 

Opis programov vadbe

Vsi tečaji potekajo dvakrat tedensko. Po dogovoru je možna tudi drugačna kombinacija tečajev.

Qigong 1 – Kitajske gibalne veščine različnih namenov in porekel, ki jih danes združujemo pod skupnim imenom qigong, so v svetu vse bolj priljubljeno orodje za spopadanje s stresom, bolečinami in staranjem telesa. Ugodne učinke tovrstne vadbe potrjujejo znanstvene raziskave in zadovoljni praktikanti, ki jim je najpogosteje všeč počasno in nadzorovano gibanje, pri katerem ni poškodb in “musklfibra”, kljub temu pa se mišice okrepijo, povečata se gibljivost sklepov in psihična umirjenost. Sem certificirani učitelj sistema Sheng Zhen Gong, ki poleg fizičnih vaj poudarja tudi mentalno in čustveno sprostitev. Vadba na začetnem tečaju je primerna za udeležence vseh starosti in se večinoma izvaja stoje, v manjši meri pa tudi sede na stolih. Za vadbo potrebujete ohlapna oblačila ter copate/nedrseče nogavice ali bosa stopala. Na celoletnem tečaju se bomo naučili zaporedja vaj za samostojno izvajanje doma, delali pa bomo tudi na raztezanju in vajah za moč. Tečaj predstavlja učinkovit sistem za spoznavanje svojega telesa in umirjanje uma.

IMG_1101Qigong 2 – Vadba za vse, ki ste že obiskovali osnovni tečaj qigonga. Vadili bomo gibalno zahtevnejše sklope sistema Sheng Zhen Gong in povečali fizično kondicijo. Poleg tega bo poudarek na čuječnosti uma in meditativnem pristopu h gibanju. Ponavljali bomo vsebine prvega tečaja, zato je predznanje zaželeno.

 

Taijiquan 1 – Taijiquan lahko imenujemo tudi aplikativni qigong, saj gre v osnovi za borilno veščino, ki temelji na podobnih principih kot številni sistemi qigonga: sproščenost, krožno gibanje, spuščanje teže v stopala in vzdrževanje “stebra”, usklajeno gibanje celega telesa namesto izolarnih delov itd. Vadimo chen slog taijiquana z njegovimi glavnimi gradniki: vadba stebra, enostavne vaje navijanja svile, vadba prostoročne forme (stara dolga forma), osnovni principi vadbe v dvoje (potiskanje rok). Večinoma ljudje kot taijiquan prepoznajo izvajanje forme – bolj ali manj dolgih koreografij mehkega in estetskega gibanja. Kljub temu se niti na začetnem tečaju ne moremo izogniti uporabnosti tega gibanja v borilne namene, saj nam ta uvid pomaga napolniti samostojno vadbo s smislom in vsebino, ki pa ni nasilna, temveč poudarja samozavedanje in sproščenost. Vadba je primerna za ljudi vseh starosti in je fizično zahtevnejša od tečajev qigonga. Nekateri se na začetku ustrašijo navidezne zapletenosti forme, vendar ta terja le nekaj truda, da se jo naučimo. Za vadbo potrebujete udobna oblačila in copate ali bose noge.

IMG_3863Taijiquan 2 – Tečaj je namenjen vsem, ki ste se že spoznali s chen slogom taijiquana. Vadili bomo staro dolgo formo ter gibanje v dvoje, ki ga bodo kot lansko leto dopolnjevali učitelji s poglobljenimi izkušnjami taijiquana kot borilne veščine. Poudarek bo na podrobnostih položaja telesa med vadbo ter poglobljenem sproščanju telesa. Vadba je fizično dokaj naporna in vkljčuje tudi dosti raztezanja in vaj za moč.

Vadba sede – Pripravili smo celoletni tečaj fizičnega in umskega sproščanja. Gibalne vaje izvajamo sede (na stolu in predvsem na tleh), zato naj tečajniki s seboj prinesejo blazino za sedenje na tleh. Med gibanjem in v mirovanju v različnih položajih poglabljamo zavedanje in koncentracijo in vzgajamo čuječnost (ang. mindfulness), ki je podlaga številnim meditativnim praksam in tudi taijiquanu in qigongu, ki ju pogosto opisujemo kot meditacijo v gibanju. Na nežen in dogmatsko neobremenjen način se bomo spoznavali z zelo starimi in preizkušenimi tehnikami kultivacije uma, ki nam tudi danes pomagajo preživeti v napornem in pogosto prehitrem svetu. Tečaj lahko obiskujete samostojno dvakrat tedensko ali kot dopolnilo vadbi taijiquana ali qigonga enkrat tedensko v večernem ali jutranjem terminu.

Individualne ure vadbe – Za vse, ki jih zanima poglobljeno samostojno delo v taijiquanu, qigongu, sproščanju, izgubljanju ali pridobivanju teže … v obliki občasnih ali rednih srečanj ali seminarskih oblikah učenja. Vsebine in cene so po dogovoru.

 

Cenik

Način plačevanja vadnine je enak kot vsako leto. Vsakdo lahko vadbo obiskuje dva tedna brezplačno, potem pa sta dve možnosti: tromesečna in letna članarina. V vsakem primeru sami določate število in višino obrokov. Cene v spodnji tabeli so v evrih, vadnino lahko poravnate v gotovini na tečaju (račun prejmete na naslednji vadbi) ali pa preko bančnega nakazila do junija 2015. Cene so za tečaje dvakrat tedensko. Za obiskovanje tečajev enkrat tedensko se je potrebno individualno dogovoriti.

Cene so v EUR in veljajo za sezono 2014/15.

Cene so v EUR in veljajo za sezono 2014/15.

Popusti so možni le na celoletne članarine, in sicer:

  • 50 eur za študente, upokojence in brezposelne osebe.
  • 50 eur za vsakega naslednjega družinskega člana.
  • Cena tečaja vadbe sede (1x tedensko) znaša le 30 eur, če izberete še celoletni tečaj taijiquana ali qigonga.
  • 50 % ceneje drugi celoletni tečaj, če izberete dva celoletna tečaja.
  • Dodatni popusti za občasne sobotne delavnice, gostovanja drugih učiteljev itd.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja