Konec šole … končni izlet!

27. – 29. 6. 2014 . . . Sprostitva

Kolpa vabi! Prijetno osvežujoča, sprostitva zagotovljena! :)

Kolpa vabi! Prijetno osvežujoča, sprostitva zagotovljena! :)

Naš izlet na Kolpo vam daje izgovor, da za en vikend pobegnete iz kranjskega vsakdana in se sproščate ob čudoviti Kolpi. Kopalna sezona je že odprta, konec junija pa bo voda še prijetnejša. Po reki se da tudi malo zaveslati v kanuju (možna izposoja v kampu). V petek zvečer se bomo družili ob kotličku za golaž in vzdihih občudovanja, ko bo napetost v telesu popuščala, v soboto pa bomo že dodobra sproščeni ob degustaciji belokranjske hrane in pijače (glej spodaj). Vadbi taijiquana in qigonga bomo namenili del jutra in večera (18.00-19.00 v petek in soboto ter 7.30-9.00 v soboto in nedeljo), vmes pa bo čas za kar koli. Natančnega razporeda aktivnosti ne bo, se bomo že sproti dogovorili.

V soboto popoldne bo obisk pivovarne in vinske kleti Vizir. Zgodbo o njihovi dejavnosti so pred časom obeležili na portalu 24ur. Gre za vinarje, ki so so se poskusili (in uspeli!) tudi v pripravi butičnih sort piva, denimo z dodatkom medu, kostanja, smrekovih vršičkov in še česa. Pri ogledu obiskovalce seznanijo z metodami priprave pijač, zraven pa informacije dodobra zalijejo s 5 sortami vina, 6 sortami piva in narezkom ter belokranjsko pogačo.

KJE in KAKO

Kalibracija yina in yanga bo potekala v Kampu Kolpa v Vinici. Na njihovi spletni strani si lahko pogledate nekaj slikc in kratek video, če pa se vam to ne da, prilagam spodaj par fotografij, na katerih so lepo vidne glinene sobice, v katerih lahko v kampu prenočite, če niste navdušeni nad šotorjenjem. Sobice so majhne, za dve ali tri osebe, a čisto nove in na videz prav udobne. Šotore bomo postavili ob vodi, tam bomo imeli tudi skupen senčen prostor za druženje in vadbo.

V Kampu Kolpa so izdelali unikatne glinene hiške, ki jih bo možno najeti v času našega bivanja tam.

V Kampu Kolpa so izdelali unikatne glinene hiške, ki jih bo možno najeti v času našega bivanja tam.

Kamp je enostavno najti. Če najdete Vinico, se po glavni cesti peljite skozi naselje proti mejnemu prehodu s Hrvaško. Tik pred prehodom zavijete levo in se ob reki po makadamski cesti (takrat bo morda že asfalt) peljite do konca, parkirajte in se začnite sproščati. Za vsak primer je spodaj zemljevid.


Prikaži večji zemljevid

Hrana ne bo organizirana, zato je ta strošek in napor odvisen od vas. V kampu je bar, kjer strežejo enostavno hrano, gostilne pa so tudi v Vinici in okoliških krajih. Velik del hrane najbrž lahko prinesete s seboj, v petek zvečer bomo skuhali tudi en kotliček golaža in kaj za zraven, se bomo še zmenili.

CENA

Cena nočitve v kampu je 9,5 EUR na osebo na noč (šotor) oziroma 12 EUR na osebo na noč (glinena soba), turistična taksa je še 0,5 EUR na dan (in noč). Za pot tja in nazaj potrebujete približno za 30 eur bencina (145 km v eno smer; če prisedete h komu v avto, se zmenite z njim) in nekaj goriva za svoje telo (vzdrževanje telesa zgolj z vesoljnim qijem je opcija). Obisk pivovarne in vinske kleti v soboto (po želji) znaša 12 EUR na osebo. Tako si lahko strošek vsak izračuna sam glede na svoje želje.

PRIJAVE

Prijavite se čim prej meni po emailu (luka@jin.si), telefonu (031 707 914) ali na vadbi, zato da bomo lahko organizirali prevoze in ostale podrobnosti. Ob prijavi prosim navedite:

  • dneve, ko boste prisotni,
  • število oseb, ki pride z vami,
  • če želite bivati v šotoru ali glineni sobi (na voljo 6 sob za skupno 14 oseb; kdor prej pride, prej melje),
  • če želite na sobotni ogled pivovarne ter
  • NUJNO če lahko peljete s seboj še koga (oziroma če potrebujete prevoz).
storklja

Poleg ostalih zanimivosti v okolici si lahko ogledate tudi tradicionalno belokranjsko štorkljo (mama in ata; trije mladiči gratis).

Ta vnos je bil objavljen v Seminarji, Uncategorized, Vadba, Zanimivosti. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja