Nasvet … za nedeljski izlet

V Piranu je na ogled postavljena nova razstava. Prejšnji vikend sva bila z Majo tam, tule pa lahko preberete, zakaj bi tudi vi morali iti.

Razstavo je postavil slovenski biolog in dolgoletni zbiralec redkih (in dragocenih) lupinic mehkužcev vseh vrst in porekel. Resnici na ljubo je naslov “Svet školjk” nekoliko zavajajoč, saj je večina eksponatov polžev, vendar boste morda tudi sami ugotovili, da so vam polži še bolj všeč kot školjke. Predstavljene so kopenske, sladkovodne in morske vrste iz vsega sveta in razstava je res paša za oči. Posebno pohvalo si zaslužijo informativni napisi, ki so kratki in sladki ter mimogrede odkrijejo neverjetne zanimivosti iz življenja teh nepoznanih a raznolikih bitij.

Razstava je v majhnem muzeju z vhodom s Tartinijevega trga v samem centru Pirana (50 metrov od piranskega akvarija, ki je tudi odličen in še kako vreden vstopnine). Njihova spletna stran ni bogve kaj in jo baje ravno dagrajujejo, zato pa so toliko bolj dejavni na fejsbuku. Resno, to ni naročena reklama – pojdite in se prepričajte sami. :)

Fotka z razstave Čarobni svet školjk (Piran) - posneto z dovoljenjem.

Fotka z razstave Čarobni svet školjk (Piran) – posneto z dovoljenjem.

Ta vnos je bil objavljen v Uncategorized. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja