Qigong

Kitajske gibalne veščine različnih namenov in porekel, ki jih danes združujemo pod skupnim imenom qigong, so v svetu vse bolj priljubljeno orodje za spopadanje s stresom, bolečinami in staranjem telesa. Ugodne učinke vadbe potrjujejo znanstvene raziskave in zadovoljni praktikanti, ki jim je najpogosteje všeč počasno in nadzorovano gibanje, pri katerem ni poškodb in “musklfibra”, kljub temu pa se mišice okrepijo, povečata se gibljivost sklepov in psihična umirjenost.

Luka in Nuša sva  certificirana učitelja sistema Sheng Zhen Gong, ki poleg fizičnih vaj poudarja tudi mentalno in čustveno sprostitev. Vadba na začetnem tečaju je primerna za udeležence vseh starosti in se večinoma izvaja stoje, v manjši meri pa tudi sede na stolih. Za vadbo potrebujete ohlapna oblačila ter copate/nedrseče nogavice ali bosa stopala. Na celoletnem tečaju se bomo naučili zaporedja vaj za samostojno izvajanje doma, delali pa bomo tudi na raztezanju in vajah za moč. Tečaj predstavlja učinkovit sistem za spoznavanje svojega telesa in umirjanje uma.

Poleg tega bomo velik del časa namenili drugim sistemom, kot sta Lohan in Osem brokatov, ki jih poučuje redni gost v sloveniji, mojster Oscar Muñoz Galeano, ki že skoraj 40 let preučuje kitajske gibalne veščine in jih poučuje v Evropi in Južni Ameriki.

Vadba sede ...

Vadba sede …

 

 

 

 

 

 

 

... ali stoje

… ali stoje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Sheng Zhen Wuji Yuan Gong has moving and non-moving forms. The moving forms help cultivate qi while the non-moving forms help condense and store the qi in the body. Sheng Zheng Wuji Yuan Gong has three main functions. First it is good for physical health. The inner cultivation of qi helps improve the circulation of the blood and strengthens the body which directly improves your health. So it is medical qigong. Secondly, it is good for the emotions. It can remove stress, worries, nervousness, anger and hatred so that no matter what is going on around you, you are calm, at ease and balanced. Therefore, it is emotional qigong. Thirdly, Sheng Zhen Wuji Yuan Gong opens and purifies the hearth and elevates the spirit, so it is spiritual qigong.”

(Li Jun Feng: Sheng Zhen Wuji Yuan Gong: A return to Oneness, ISBN 971-92523-16)

 

Oscar.

“Negovati in vzgajati svojo življenjsko energijo je najpomembnejša odločitev, ki jo lahko sprejmemo v svojem življenju. Ko čutimo življenjsko energijo, se vrnemo k sebi, k svoji pravi naravi.” Oscar

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja