Qigong z Oscarjem – septembra znova v Ljubljani

Pozdravljeni,

Mladen bo v Ljubljani med 16. in 19. septembrom (ponedeljek – četrtek) znova gostil Oscarja, priznanega učitelja qigonga in taijiquana kolumbijsko-nizozemsko-kitajskega porekla :) Bolj kot njegova mednarodna kariera in prepoznavnost je bistvena njegova mehkoba pri poučevanju, tako da so njegove delavnice vedno pravi užitek in inspiracija za nadalnje delo. Privoščite si za začetek nove sezone kakšen večer qigonga!

Spodaj je nekaj informacij glede programa, podrobnosti pa bojo še objavljene tu in pa na spletni strani organizatorja: Društvo za kitajske veščine gibanja Taiji-Voda. Vabljeni!

Oscar Muñoz Galeano

 

16. 9. PONEDELJEK ZVEČER
OSNOVE QIGONGA IN TAIJIQUANA (180 MIN)

V izboru osnovnih Qigong vaj bosta predstavljeni osnovni energiji »gravitacije« in »namena«, kako ju občutiti ter ključen moment spremembe polarnosti energije v telesu. To je odločilno za razumevanje, pravilno izvajanje in učinkovitost gibanja znotraj mehkih kitajskih veščin samozdravljenja in samoobrambe. Osnove Taijiquana, ki izhajajo iz tehnike »navijanja svile« na mestu, bodo izvedene iz dveh osnovnih krogov in postopoma sistematično razvite do gibanja v prostoru. Skozi osnovne vaje iz Qigonga in Taijiquana bodo jasno posredovane povezave med veščinama in jedrnato demonstrirani temeljni koncepti Qi, Yin in Yang.
___
17. 9. TOREK ZVEČER
QIGONG FORMA 8 KOSOV BROKATA (180 MIN)

Set osmih učinkovitih vaj, ki velja za tradicionalno klasiko zdravilnih Qigong metod za ustvarjanje notranjega eliksirja dolgoživosti. Forma temelji na raztegovalnih vajah, ki podaljšujejo mišice in kite ter stimulirajo meridiane in notranje organe. Vse gibanje se izvaja mirno tekoče. Primerno za začetnike in vse, ki želijo globlji vpogled v to formo. Vaje imajo poudarek na krepitvi pljuč in ledvic (reševanje problema mrzlih okončin), revitalizirajo hrbtenico in odpravljajo blokade v predelu vratu. Predstavlja odlično osnovo za naprednejše Qigong forme in umirjeno dopolnilno vadbo za druge športe.
___
18. 9. SREDA ZVEČER
QIGONG FORMA 18 BUDINIH DLANI (ANIMAL FORM) 1/2 forme (180 MIN)

Naprednejši in fizično zahtevnejši set 18 Qigong vaj, preko katerega se učimo uporabe aktivne (Yang) in pasivne (Yin) faze giba v ekstremih. Glavna značilnost te forme je spiralno gibanje energije v telesu. Primerno za tiste, ki bi radi zakorakali globlje v Qigong, izkušene praktikante notranjih in ostalih borilnih veščin, plesalce, igralce in profesionalne športnike. V sredo si bomo pogledali prvo polovico forme.
___
19. 9. ČETRTEK ZVEČER
QIGONG FORMA 18 BUDINIH DLANI (ANIMAL FORM) 2/2 forme (180 MIN)

V četrtek bomo spoznali drugo polovice, ki se neposredno prevaja kot »veščina razsvetljenih«. Kreiral in poučeval jo je indijski menih Bodhidharma (Da Mo), ki je v 6. stoletju osnoval Chan (Zen) budizem. Kot protiutež dolgim seansam meditacije – sedenja v zazenu, je razvil set vaj, ki vključujejo 18 osnovnih tehnik, gibov ali »rok«. Forma črpa gibanje iz tradicionalne indijske joge, plesnih form, borilnih veščin tistega časa in posnemanjem živalskih gibov zmaja, tigra, leoparda, kače in žerjava.

 

Ta vnos je bil objavljen v Seminarji. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja