[STARO] 2. slovenski vikend taijiquana, 2013

Pozdravljeni, ljubitelji veščine taijiquan!

Lansko leto smo prvič organizirali vikend delavnico, na kateri smo želeli zbrati čimveč učiteljev in učencev taijiquana, ki delujejo v slovenskem prostoru. Osnovni namen je bil spoznavanje, druženje in izmenjava znanja. Tako smo lani med 8. in 10. junijem izvedli prvi slovenski vikend taijiquana. Program je bil zastavljen dokaj prosto – vsak od sedmih učiteljev je z 90-minutnim treningom za vse ostale prisotne predstavil način dela v njihovem društvu/klubu (v obeh dnevih se je dogodka udeležilo približno 65 vadečih).  Več o dogodku (skupaj s fotografijami in zapisnikom okrogle mize) si lahko preberete tule.

Okvir sami vadbi naj bi predstavljalo šotorjenje in klepet dolgo v noč, a je to v večji meri preprečilo deževno vreme. S težkim srcem smo se zato odločili, da se bomo naslednjič odpovedali taborjenju, da bi se izognili dežju. Poleg tega smo na okrogli mizi ugotovili, da si v ponovni izdaji dogodka želimo nekoliko bolj usmerjen program – rdečo nit, s katero bi tkali vsi izvajalci programa. S tem v mislih sedaj pripravljamo 2. vikend, ki bo potekal  1. in 2. junija 2013, možen pa bo prihod tudi že v petek, 31. maja 2013. Lokacija je Center šolskih in obšolskih dejavnosti Jurček, Kočevje. Dom je lociran na robu mesta v športnem parku. Tam je dovolj asfaltnih in travnatih površin za vadbo, rezervirano pa imamo tudi 350 kvadratnih metrov veliko telovadnico za primer dežja. Nastanitev bo v sobah s tremi ali štirimi posteljami, za prehrano bodo poskrbeli v domu.

 

PROGRAM

Program bomo izvedli enako kot lani: vsak od učiteljev bi po lastni presoji pripravil 90-120 minut dolg trening, ki bo primeren za vse udeležence, ne glede na njihovo predznanje ali slog taijiquana, ki ga vadijo. Cilj ni tekma med učitelji, pač pa živahna in odprta izmenjava. Lani je to za prvič relativno dobro uspelo, verjamem, da je letos lahko le bolje. Učiteljem smo predlagali osrednjo temo, ki naj jo po lastni presoji obravnavajo med svojim izvajanjem programa, in sicer se bomo posvetili “centralnemu stebru”, ki je gotovo eden osrednjih principov gibanja v vseh slogih taijiquana. Več o izvajalcih programa, temah delavnic in urniku vam bomo na teh straneh posredovali kmalu (~2o aprila), v grobem pa bo takole:

– petek, 31. 05.: prihod v popoldanskih urah (možen je tudi prihod v soboto zjutraj), večerno druženje.

– sobota, 01. 06.: zajtrk za goste od petka, ostali registracija do 10. ure. Do kosila izvedemo 1. trening, po kosilu še dva. Po večerji bosta na sporedu krajša okrogla miza in polnočni kulturni program.

– nedelja, 02. 06.: po zajtrku dva treninga, po kosilu še zadnji trening in zaključno fotografiranje ob 16.35.

Posodobitev: 15. april 2013 – SEZNAM UČITELJEV (kmalu bomo dodali še razpored in opise delavnic)

Tone Ančnik
Biljana Dušić
Dušan Kuhar
Štefan Miljevič
Jernej Sever
Domen Tašner in Žiga Tršar

Posodobitev: 5. maj 2013 – RAZPORED AKTIVNOSTI Podrobnejše opise najdete tule (pdf).

  SOBOTA, 1. 6. 2013

10.30 – 12.30 Tone Ančnik

13.00 kosilo

14.00 – 16.00 Jernej Sever

16.30 – 18.30 Biljana Dušić

19.15 –  večerja

20.30 – okrogla miza

NEDELJA, 2. 6. 2013

9.00 – 11.00 Štefan Miljevič

11.15 – 13.15 Žiga Tršar

13.30 kosilo

14.30 – 16.30 Dušan Kuhar

16.30 – 17.00 zaključek

 

PRIJAVA

Da bi poleg treninga dosegli tudi cilj druženja, vas prav lepo vabim, da se dogodka udeležite že v petek. Dovolite si kratek oddih od vsakdana, spoznajte nove ljudi in se prepustite živahnemu dogajanju. Število postelj v domu je omejeno, poleg izvajalcev programa lahko prenoči le še 65 gostov, tako da bomo postelje zainteresiranim rezervirali po principu “prej pride, prej melje”. Zato je seveda ključna zgodnja prijava.

Naj poudarim, da bomo organizatorji in izvajalci programa izvedli ta dogodek prostovoljsko in tako nesebično podarili naš čas in znanje v dobrobit razvoja slovenskega taijiquana. Ostali pri tem cilju lahko pomagate tako, da se na dogodek prijavite. Cena je temu primerno ugodna in pokrije samo stroške, zato se o njej ni možno pogajati:

  • 75€ za podaljšan vikend (petek – nedelja),
  • 60€ za vikend (sobota in nedelja),
  • 30€ za soboto in nedeljo, če niste gostje doma (brez nočitve in prehrane),
  • 20€ za en dan (brez nočitve in prehrane).

Prijave pobiramo izključno elektronsko. Zaželeno je, da uporabite spletni obrazec. Lahko nam podatke pošljete tudi po elektronski pošti na taiji.vikend@gmail.com. V prijavi s pomočjo elektronske pošte je potrebno navesti ime, priimek, naslov in email, kraj bivanja, letnico rojstva, prehranske posebnosti, želen način udeležbe na vikendu in klub/društvo, kjer vadite taijiquan. Da ne bi česa izpustili, lahko izpolnite in pošljite prijavnico (MS Word).

Prijave pobiramo do petka, 10. maja 2013. Po tem datumu bomo glede na število pobranih prijav določili nove pogoje prijave za zamudnike.

 

DODATNE INFORMACIJE

Pišite nam na taiji.vikend@gmail.com ali pokličite na 031 707 914 (Luka).

 

1 Odgovor na [STARO] 2. slovenski vikend taijiquana, 2013

  1. Luka says:

    Dodali smo podroben program delavnic na 2. slovenskem vikendu taijiquana v Kočevju. Vabljeni k ogledu in spletni prijavi na dogodek!
    Luka

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja