Opis dogodka

(novosti na dnu)

1. (ZA)KAJ

Povod za organizacijo tega dogodka je želja po druženju vseh, ki jih veseli taijiquan. Srečali se bomo v sproščenem in netekmovalnem okolju, kjer bo dovolj priložnosti za izmenjavo mnenj, znanja in pogledov na veščino. Namen ni toliko izčrpna demonstracija vsega slovenskega taijiquana v obliki izložbe, ampak kot delavnica, v kateri vsi udeleženci aktivno sodelujejo. Cilj ni tekmovanje, pač pa povezovanje in izmenjava, ki bo obogatila vse vadeče. Program je še v pripravi in bo objavljen do konca maja. Zamišljen pa je tako, da bodo različni učitelji organizirali 2-urne treninge (po trije na dan), ki jih bodo prilagodili tako, da bodo v njih lahko sodelovali tudi udeleženci iz drugih klubov ali šol taijiquana. Nekaj slovenskih učiteljev taijiquana je že potrdilo svojo udeležbo (glej 2. točko).

Druženje bo potekalo v obliki podaljšanega vikenda v naravi – šotorjenje ob reki Savi na Gorenjskem. Dovolj bo časa za druženje, klepet, vadbo, sproščeno bivanje v naravi in kakšen večerni ogenj. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

2. KDO

Dogodek je namenjen vsem, ki vadijo taijiquan ali jih ta veščina zanima. Dobrodošli so vsi učitelji, ki v sloveniji vodijo skupine, da se do konca maja prijavijo (na luka@jin.si) in pripravijo trening za vse udeležence. Predvsem pa so vabljeni posamezniki, in sicer ne glede na klub, šolo taijija ali izkušnje. Prostora je dovolj in narava vabeča, zato lahko s seboj pripeljete tudi prijatelje ali družinske člane. Zaradi lažje organizacije je za vse udeležence skoraj obvezna prijava do 4. junija 2012: na luka@jin.si ali 031 707 914 sporočite ime, število oseb, število dni, odločitev glede ponujene prehrane in potrebo po najemu šotora).

Do sedaj so svojo udeležbo potrdili (po abecedi):

3. KOLIKO

Da bi vsem kar najbolj poenostavili bivanje, bomo organizirali (pretežno vegetariansko) prehrano (jedilnik bomo v kratkem objavili), poskrbeli pa bomo tudi za osvežitve (in kavo). Možen je tudi najem šotora (5 EUR za cel vikend), v tem primeru to obvezno navedite v prijavi. Cena delavnice za celotni vikend je 20 EUR (s hrano 35 eur), za en dan pa 15 EUR (s hrano 25 EUR). V osnovno ceno je vključen strošek nastanitve in programa, v možnost “s hrano” pa še 3 obroki na dan.

4. KDAJ

 • petek, 8. junij – prihod na prostor po 18. uri.
 • sobota, 9. junij
 • nedelja, 10. junij – zaključek ob 17. uri

V primeru hudega deževja prireditev odpade. Preverite na www.jin.si, če ste v dvomih.

5. KJE

Čudovit taborni prostor v bližini vasice Globoko. Prostor obsega dve jasi s približno 6000 m² in je povsem zakrit z gozdom. Dostop je z avtomobilom po avtocesti (izvoz Brezje, nato proti jugu, v Globokem preko Save, nato sledite oznakam) ali z vlakom (regionalni vlak se ustavi na postaji Globoko, nato peš cca 10 min). Na tabornem prostoru bo voda iz cisterne za umivanje in kuho, wc, enostavna kuhinja in kuhar. Klikni za zemljevid.

slika tabornega prostora

7 Odgovorov na Opis dogodka

 1. Luka says:

  Z veseljam obveščam, da so svojo udeležbo na dogodku že potrdili tudi člani društva Skriti zmaj in njihov učitelj Dragan Lazarević.

  Tudi ostale spodbujam, da potrdijo svojo udeležbo ali sodelujejo v diskusiji s komentarji.

 2. Pingback 2012_junij – prvo vseslovensko taiji srečanje! « O taijiquanu

 3. Luka says:

  Organizacijske novosti: svojo pripravljenost za udeležbo na dogodku so potrdili še:
  – Andrej Doušak (Makotokai Shi-Do, Ljubljana) – makotokai (karate, taijiquan, pakwa)
  – Davorin Zalokar (Artes Spiritus Institut, Radovljica) – makotokai (karate, taijiquan, pakwa)
  – Dušan Kuhar (Društvo za či veščine, Ljubljana) – wu stil taijiquan.

  Upam, da jim bo uspelo najti čas in se bodo dogodka lahko udeležili.

  Danes so vsi izvajalci po elektronski pošti dobili poziv, da pripravijo program svoje delavnice, tako da lahko pričakujemo končni program in seznam izvajalcev do konca prihodnjega tedna (27. maj). Vse novosti bodo objavljene na tej strani.

  LP Luka

 4. Luka says:

  Nove novosti: Davorin Zalokar je potrdil svojo udeležbo. Program se izpolnjuje in bo kmalu na voljo. Vse udeležence pozivam, naj se prijavijo na dogodek in olajšajo organizacijo. LP Luka

 5. Luka says:

  Danes sem objavil okvirni program dogodka, vsi vabljeni, da si ga ogledate!

  Še 14 dni do vikenda, prijavite se! :)

  LP
  Luka

 6. Luka says:

  Novo: opis izvajalcev in njihovih delavnic.

  Še 10 dni do vikenda, prijavite se! :)

  LP
  Luka

 7. Pingback Slovenski vikend taijiquana, 8.-10. junija 2012, ob Savi na Gorenjskem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja