Uvod v taijiquan s Tonetom Ančnikom

tone-ancnik

Tone Ančnik

Tone Ančnik je mojster borilnih veščin. O tem ni dvoma in dokaz je to, da sam tega ne prizna. Je priznan karateist, ki je vpeljeval karate v slovenski prostor, ga utemeljeval kot šport, uril mojstre in evropske prvake, učil vojake itd. In ukvarja se s taijiquanom, razumevanje telesa in borbe prenaša v taiji formo in nazaj in s spretnim jezikom slika podobe, ki pri vadbi pomagajo tako začetnikom kot izkušenim praktikantom veščine. Nekaj svojih razmišljanj je prelil tudi v številne knjige o karateju in taijiquanu.

Tone je pred kratkim izdal svojo zadnjo knjigo z naslovom Uvod v taj či čuan, v kateri razdela predvsem igro nog – korakanje, obračanje stopal itd. Gre za sistematičen pregled korakov in položajev v taijiqanu, pri katerem avtor opozori na pomembne točke za dober položaj telesa ter popravi pogoste napake. Bogato ilustrirana knjižica je tako dober sopotnik vadečim na vseh stopnjah.

Tonetov obisk pri nas bo v sklopu promocijske turneje ob izidu knjige Uvod v taj či čuan. Dobršen del srečanja bomo namenili vadbi različnih konceptov gibanja, obravnavanih v tej in ostalih njegovih knjigah, čas pa bo tudi za pogovor z iskrivim sogovornikom. Cena dvourne delavnice bo 19 €, vsak udeleženec pa prejme tudi izvod nove knjige. Na seminarju bo možen tudi nakup ostalih Tonetovih knjig po ugodni ceni.

Udeležbo na seminarju vam vsekakor priporočam. Dobimo se v soboto, 25. 10., ob 9. uri v prostorih Pranajoga centra (Slovenski trg 5, Kranj – prostori redne vadbe). Lepo vabljeni!

 

Ta vnos je bil objavljen v Novice, Seminarji, Vadba. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja